بازي فكري بزرگسالان
انجام بازي فكري بزرگسالان علاوه بر اينكه سرگرم كننده است ميتواند از پيري زودرس و آلزايمر پيشگيري كند و همچنين قدرت تحليل و پردازش ذهني شما را بالا خواهد برد.
بازي فكري تنها مختص كودكان نيست و بزرگسالان هم ميتوانند از اين بازيها لذت ببرند. بازي فكري براي بزرگسالان ميتواند از ابتلا به آلزايمر جلوگيري كند و بر اساس تحقيقات افرادي كه فعاليتهاي ذهني انجام ميدهند هوششان بهتر از بقيه ميشود. بازيهاي فكري قابليت تمركز، تصميم گيري و سرعت پردازش فكر و قابليت تحليل را بالا ميبرد، پس اگر مايل به انجام بازي فكري هستيد ما براي شما چند نوع بازي را معرفي خواهيم كرد.
انواع بازي فكري براي بزرگسالان
۱- هپي كيوب
براي انجام اين بازي مهيج شما بايد قطعهها را از صفحه جدا كنيد و با آن مكعبهاي رنگي بسازيد. سپس مكعبها را باز كنيد تا بتوانيد آنها را دوباره در صفحه صاف همانطور كه قبلا بود بگذاريد. اگرچه ممكن است اين كار به نظر ساده بيايد اما اين بازي سخت از آن چيزي است كه به نظر ميآيد.
۲- پنتابال
اين بازي در سال ۲۰۰۴ طراحي شده است. اين بازي به مدت پنج سال بهترين بازي فكري در جهان بود و هشت جايزه بين المللي را از آن خود كرده است. در اين بازي ساده فقط بايد مهرهها را به نوبت بگذاريد و صفحه را نود درجه بچرخانيد. اما همين حركتهاي ساده ميتواند جاي برنده و بازنده را به راحتي جابه جا كند. پنتابال يا پنتاگو اگرچه بازي سادهاي به نظر ميآيد اما بسيار پيچيده و عميق است و يك حركت ساده ميتواند تا مدتها شما را مشغول به خود كند. اين بازي ميتواند سرعت و قدرت تصميم گيري، قابليت تفكر منطقي و تحليل و حل مسئله را در شما تقويت كند. اين بازي ذهن شما را به چالش ميكشد و هر لحظه و با هر حركت و چرخش تمام نقشههايتان به هم ميريزد و غافلگير خواهيد شد.
۳- اتللو
اين بازي در اواخر قرن نوزده ميلادي معرفي شد در صورتي كه اولين نسخه آن در سال ۱۸۸۲ توليد شده بود. اين بازي كاملا استراتژيك است و بايد براي برنده شدن نقشه بكشيد و بتوانيد حركات رقيب را حدس بزنيد. در اين بازي اگر رنگ مهرههاي موجود در صفحه به سمت رنگ مهرههاي شما غالب باشد، شما برنده خواهيد بود. در اين بازي مهيج شايد با چند حركت اينگونه به نظر برسد كه شما يا همبازيتان در حال برنده شدن هستيد، اما ممكن است كه ناگهان همه چيز عوض شود و احتمال برنده شدن در اين بازي در هر لحظه تغيير ميكند.
۴- جنگا
جنگا يكي از محبوبترين بازيهاي فكري جهان است. جنگا نه تنها براي كودكان است بلكه يك بازي فكري براي بزرگسالان به حساب ميآيد كه بسيار مهيج و جالب خواهد بود. اين بازي در سال ۱۹۸۳ توسط يك فرد انگليسي معرفي شد، اگرچه كه داراي نامي آفريقايي است. جنگا داراي مكعبهاي چوبي است كه روي هم چيده ميشوند و سپس بازيكنان بايد طوري اين مكعبها را بردارند كه برج چوبي فرو نريزد.
۵- سودوكو
جدول سودوكو يكي از بازيهاي فكري محبوب است. اين جدولها را ميتوانيد در روزنامهها و مجلات مختلفي پيدا كنيد. اين بازي ابتدا در چين اختراع شد. در اين جدول مربعي، مربعاتي كوچك وجود دارند و در هر مربع و هر ستون و رديف، هريك از اعداد تنها يك مرتبه تكرار ميشوند و شما بايد اعداد را پيدا كنيد.
۶- كابالئو
در بازي كابالئو به هر بازيكن يك رنگ اختصاص داده ميشود، بدون اينكه ديگر بازيكنان آن را بدانند و برنده بازي كسي است كه مهرههاي بيشتري از رنگ خود را جمع كند. براي برنده شدن در بازي لازم است كه كسي نداند كه رنگ شما كدام است. نبايد اجازه دهيد كه رنگ شما فاش شود.
۷- هايو
اين بازي يكي از بازيهاي استراتژيك محبوب در دنياست. اين بازي هر ساله به صورت مسابقات جهاني نيز برگزار ميشود و شركت كنندگان زيادي دارد. هايو تا حدودي شبيه به بازي شطرنج است اما چون صفحهاي ندارد هيجان بيشتري دارد. در اين بازي، هدف هر بازيكن محاصره كامل زنبور ملكه حريف و همچنين حفاظت از ملكه است. زنبور ملكه ميتواند توسط مهرههاي بازيكنان محاصره شود.
بازيهاي فكري ابداعي
علاوه بر بازيهاي فكري كه معرفي شدند و هريك داراي ابزار بازي خاصي هستند، شما ميتوانيد يكسري بازيهاي فكري را بدون نياز به هيچ ابزار خاصي براي تقويت ذهن خود انجام دهيد.
۸- داستان نويسي با محدوديت كلمات
چند كلمه را انتخاب كنيد و سپس سعي كنيد به كمك قوه تخيلتان داستاني را با اين كلمات بنويسيد. داستان نبايد بلند باشد و حتي ميتواند در قالب يك يا چند جمله باشد كه كلمات انتخاب شده را در آنها استفاده كردهايد. اين كار را تا ميتوانيد بايد با سرعت انجام دهيد.
۹- انجام كارها با دست مخالف
اگر برخي از كارهاي روزانه خود را با دست مخالف انجام دهيد سبب ميشود كه بين سلولهاي مغز اتصال ايجاد كنيد. مثلا ميتوانيد با دست مخالفتان مسواك بزنيد، موهايتان را شانه كنيد و يا حتي با آن دست بنويسيد.
۱۰- تقويت حافظه تصويري
از يك نفر بخواهيد كه در يك صفحه يا سيني چند شي مختلف را چيده و براي چند ثانيه آن را به شما نشان دهد و سپس از ديد شما دور كند. شما بايد بتوانيد اشياء موجود در آن صفحه را به خاطر سپرده و نام ببريد. حداقل بايد بتوانيد پنج شي از هفت شي موجود در صفحه را نام ببريد.
يك بازي ديگر به همين شكل اين است كه براي يك مدت كوتاه به يك تصوير نگاه كنيد و سپس عكس را كنار گذاشته و سعي كنيد كه هرچه در عكس ديدهايد را به خاطر آورده و نام ببريد.
۱۱- تمرين شمارش معكوس
اين بازي فكري براي بزرگسالان نيز در تقويت ذهن بسيار مفيد و موثر است. براي انجام اين كار بايد سعي كنيد كه اعداد را به صورت برعكس و ذهني بشماريد. از عدد صد شروع كنيد و به عقب با صداي بلند يا در ذهنتان بشماريد. هر بار كه اشتباه كرديد بايد از اول يعني از صد شروع كنيد. در مراحل بعدي دو عدد دو عدد و سپس سه تا يكي و همين طور بيشتر اعداد را به صورت معكوس بشماريد.
منبع : https://setare.com
برچسب: ،